Vacature – Rekruteringscoördinator (M/V/X)

Rekruteringscoördinator (M/V/X)

Wie zijn wij?

Idee Kids vzw is een landelijk erkende jeugdvereniging die projectkampen organiseert voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Op 29 kamplocaties in heel Vlaanderen, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Cadzand ontvangen wij alle kinderen met open armen en een grote glimlach. Wat we doen draait rond kinderen en hun ouders waarbij onze waarden openheid, creativiteit, passie en kwaliteit centraal staan.

Jaarlijks zetten meer dan 2.000 monitoren zich in om kinderen de beste tijd van hun leven te bezorgen. Naast deze monitoren, zet ook een vast team van 30 medewerkers zich elke dag in om de Idee Kids- kampen “Waauw” te maken.

Om al onze medewerkers te vinden, te helpen groeien en te binden aan onze organisatie zijn we op zoek naar een gedreven rekruteringscoördinator met ervaring in HR-beleid

 

Jouw functie

Als coördinator combineer je een expertise in je eigen werkdomein “people” met een eindverantwoordelijkheid voor het geheel van de organisatie.

Expertise in je eigen werkdomein

Je hoofdopdracht (+/- 80%) bestaat uit de dagelijkse aansturing van ons rekruteringsteam (+/- 6 vaste medewerkers, in piekperiodes ondersteund door jobstudenten en tijdelijke krachten) met als einddoel voldoende en kwalitatieve instroom van monitoren.

Dit omvat o.a.

 • Het cijfermatig én kwalitatief opvolgen van de instroom van monitoren.
 • Het aansturen en begeleiden van het rekruteringsteam (o.a. coördinatie van de werkverdeling & werkprocessen vanuit een regionale & decentrale focus, opmaak en bijsturen van permanentie- en verlofplanningen, opnemen van individuele coachings, …)
 • Samen met het communicatie-team employer branding-acties uitwerken om Idee Kids als werkgever binnen het jeugdwerk en onder de monitoren nog sterker op de kaart te zetten.
 • Het bewaken en bijsturen van de rekruteringskanalen met aandacht voor alternatieve, snelle, social media en content- gedreven kanalen die aansluiten bij onze jeugdige doelgroep.
 • Het afstemmen van het rekruterings-, het on-boarding- en het retentiebeleid en dit in nauwe samenwerking met de collega’s die rond vorming, communicatie en binding van monitoren werken.

 

Daarnaast (+/- 20%) bewaak je de continuïteit van het intern HR-beleid en de personeelsadministratie samen met de 2 ingewerkte en autonome HR- medewerkers. Je draagt het uitgewerkte HR-beleid mee uit en initieert optimalisaties & nieuwe initiatieven. Je bent gesprekspartner bij vragen en back-up bij afwezigheid van de HR-collega’s.

Eindverantwoordelijkheid voor het geheel van de organisatie

Samen met de Algemeen Coördinator en je collega- coördinatoren binnen de werkdomeinen “inhoud” en “proces” geef je mee vorm aan het beleid van de organisatie. In een wekelijks overleg worden interne dashboards, actiepunten, medewerkersnoden en beleidskeuzes besproken.

 

Jouw profiel 

 • Je hebt min. een eerste grondige ervaring in HR-processen (waaronder rekrutering) en teammanagement.
 • Je bent een resultaatsgericht én procesgerichte coach die weet hoe je een team kan verbinden en met plezier een versnelling hoger kan doen schakelen.
 • Je hebt kennis van employer branding-, marketing- en communicatiestrategieën.
 • Je hebt een hands-on en oplossingsgerichte ingesteldheid.
 • Je bent stressbestendig en in staat een team te begeleiden binnen een sterk piekgebonden werkcontext.
 • Voeling met de sector en jeugdwerk in het bijzonder is een pluspunt.
 • Je hebt min. een basiskennis over generiek HR-beleid, sociale wetgeving en personeelsadministratie.
 • Je bent bereid een voltijdse tewerkstelling, in piekperiodes (= aanloop naar en binnen schoolvakanties) inclusief weekend- en avondwerk, op te nemen.

 

Wij bieden

 • Een aantrekkelijk marktconform loonpakket.
 • Een gevarieerde resultaatsgerichte job binnen een zeer dynamische omgeving.
 • Een creatieve sociale sfeer met veel openheid, vrijheid en ruimte voor initiatief.
 • De kans om vorm te geven aan de organisatie en zo mee te bouwen aan de visie en verdere groei van Idee Kids.

 

Interesse?

Solliciteer via onderstaande knop.
Voor meer informatie over de vacature kan je contact opnemen met Tine Callebaut, HR-Coördinator op 0478/66.93.44.

Idee Kids selecteert op basis van competenties en maakt geen onderscheid op basis van leeftijd, geslacht, etnische afkomst, geloof, beperking of nationaliteit.