Corona-update: veilig op kamp

Goed nieuws: we gaan op kamp deze zomer!

Het federale Overlegcomité en Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle een gunstig advies uit rond de jeugdkampen. Kinderen hebben nu meer dan ooit nood aan een plek om samen te spelen. Wij zijn buitengewoon enthousiast hen die uitlaatklep aan te kunnen bieden.

Veiligheid op kamp

Op kamp geven we kinderen de ruimte om te spelen, te beleven, te ontdekken. We zorgen dat dit in veilige omstandigheden kan gebeuren voor de kinderen én monitoren. Hiervoor worden verschillende maatregelen genomen. Zowel Idee Kids als de jeugdsector in het algemeen zijn hierop goed voorbereid. Een zomerplan en verschillende draaiboeken liggen klaar om op onze kampwerking toegepast te worden. We begrijpen dat je benieuwd bent naar de impact van dit alles op jouw rol als monitor. Wij nemen nu even de tijd om te bekijken welke pistes dieper uitgewerkt worden. Van zodra we meer duidelijkheid hebben, brengen we je op de hoogte.

Vragen en bezorgdheden

We vragen nog even de tijd om het advies en de maatregelen naar de praktijk te vertalen. Op deze webpagina vind je telkens de meest up-to-date informatie. Verder staat ons rekruteringsteam zoals steeds paraat om telefonisch en per mail vragen te beantwoorden.

Tot op kamp!
(Wat doet het deugd om dat te kunnen zeggen.)