Corona-update: veilig op kamp

Hoera, we gaan op kamp deze zomer! Achter de schermen werkt het volledige Idee Kidsteam hard om de maatregelen te vertalen naar onze kampwerking. Zo kunnen kinderen en monitoren veilig op kamp.

Op kamp in bubbels 

Eén van de belangrijkste punten is dat we deze zomer in bubbels tot 50 personen op kamp gaan, wel kunnen er meerdere bubbels op eenzelfde locatie aanwezig zijn. Hierdoor zijn er een paar veranderingen: zo vind je dit jaar bubbelverantwoordelijken (BV) op kamp in plaats van kampverantwoordelijken. Ook sturen we geen vliegende monitoren de baan op, maar werken we met flexmonitoren.

Binnen de bubbels zetten we de kampwerking zoals we die kennen voort. Dit wil zeggen dat je zonder mondmasker en social distancing in interactie kan gaan met 49 andere personen in je contactbubbel! Je kan je mede-monitoren dus letterlijk een schouderklopje geven en je mag een kindje in tranen nog steeds in je armen sluiten.

Lijkt de functie van bubbelverantwoordelijke of flexmoni iets voor jou? Neem dan als de bliksem contact op met ons rekruteringsteam!

De nodige ondersteuning

We sturen je uiteraard niet zomaar op kamp. In ware Idee Kidsstijl zorgen we voor de nodige support om er een fijne kampweek van te maken. Onze digitale vorming stoomt je helemaal klaar voor de kampzomer. Ook komt de kampcoördinator nog op regelmatige tijdstippen langs op de kamplocatie. Weliswaar communiceer je met de KC enkel vanop afstand en met de nodige veiligheidsmaatregelen.

Tot op kamp!

Neem bij vragen of opmerkingen contact op met het rekruteringsteam.

De krijtlijnen van de kampzomer 2020 zijn uitgetekend. Het wordt er één waar we meer dan ooit plezier en veiligheid met elkaar verzoenen. We passen overal de maatregelen nauwlettend toe en tegelijk zetten we alles op alles om alle kinderen een onvergetelijke zomer te bezorgen. Eentje vol plezier, amusement en handen wassen. Tot op kamp!

 

 

Veelgestelde vragen

Contactbubbels

Door de coronacrisis moet elke jeugdwerkorganisatie met contactbubbels werken van max. 50 deelnemers (kinderen, monitoren, bubbelverantwoordelijken, externe begeleiding,…). Binnen zo’n contactbubbel is interactie/contact met elkaar mogelijk. (JOEPIE!) Je moet dus geen afstand van elkaar houden en geen mondmasker dragen. Met andere woorden, je mag de kinderen (en monitoren) van jouw bubbel nog steeds troosten, vastpakken en gewoon samen heel veel lol maken.

Het is toegelaten om op één kamplocatie meerdere bubbels te hebben. Indien je als monitor contact wenst met een monitor of kind van een andere bubbel (of externe partijen zoals een ouder) is het wel verplicht om je te houden aan social distancing van 1,5 m of indien dit niet mogelijk is, een mondmasker te dragen (= bubble distancing).

Daarom hebben we er ook voor gekozen deze zomer geen uitstappen te plannen. We kiezen er wel bewust voor om workshopgevers nog uit te nodigen op onze kamplocatie. Workshopgevers die met regelmaat aanwezig zijn, treden mee in de bubbel, de workshopgevers die slechts eenmaal langskomen, treden niet mee in de bubbel.

Een contactbubbel blijft altijd één week gelden.

 

Digitale vormingen

Omwille van corona is het niet meer mogelijk om de vormingen op één van onze kamplocaties door te laten gaan. Maar niet getreurd, wij maakten een online vorming om jou volop te kunnen voorbereiden! Het voordeel is alvast dat je je niet hoeft te verplaatsen en deze opleiding vanuit je luie zetel kan volgen.

Nieuwe monitoren kunnen een vorming volgen dat bestaat uit twee onderdelen. Ten eerste is er de monitorenvorming die je individueel en op eigen tempo kan volgen. Vervolgens is er de digitale groepsbijeenkomst, een deel dat je samen met andere monitoren van jouw regio zal volgen, dat begeleid zal worden door jouw rekruteringsmedewerker of kampcoördinator.

Monitorenvorming: deze leert je alles bij over de werking van Idee Kids, bijvoorbeeld wat er van jou als monitor verwacht wordt en welke tools je voor handen hebt. Zo ben je goed voorbereid om als monitor op kamp te vertrekken.

Digitale groepsbijeenkomst: hierin heb je de kans om je kampcoördinator te leren kennen, en leer je handige tips & tricks bij. Deze bijeenkomst is in groep per regio, dus je leert je medemonitoren ook al kennen.

Meer info kan je hier terugvinden.

 

Welke rollen zijn er op kamp?

Ten eerste zijn er de kleuter-, uitpluis- en projectmonitoren die voor een onvergetelijke vakantie zorgen voor de kinderen. Vervolgens zijn er de flexmoni’s, zij springen in als er een monitor ziek valt (bekijk hier het takenpakket flexmoni). Ten slotte zijn er nog bubbelverantwoordelijken, zij zorgen ervoor dat de ‘bubbels’ nageleefd worden en zij zorgen samen met de monitoren voor de hygiëne op kamp. Zij ondersteunen de monitoren en zorgen ervoor dat alles vlot verloopt (bekijk hier het takenpakket bubbelverantwoordelijke).

Meer info over de specifieke rollen kan je vinden in de vacaturetekst.

 

Reservelijst

Sta je op de reservelijst voor een kampweek? Misschien kan je die week toch aan de slag als flexmoni of als bubbelverantwoordelijke! Als je dit ziet zitten, kan je altijd contact opnemen via de monifoon: 0497 41 82 31.

 

Infopagina ambrassade

Bovengenoemde maatregelen hebben we natuurlijk niet allemaal zelf verzonnen. Het federaal overlegcomité heeft op vrijdag 22 mei besloten dat de kampen deze zomer mogen doorgaan. Natuurlijk zullen deze kampen niet zoals in een gewone zomer verlopen. Hiervoor zijn dus een aantal regels ontworpen zodat het kamp zo veilig mogelijk verloopt. Meer info kan je hier (https://ambrassade.be/nl/jeugdwerkzomer)  vinden.